Bulgaria nu acceptă declaraţii şi comportamente contrare tratatului de prietenie cu Macedonia de Nord

184
Bulgaria nu acceptă declaraţii şi comportamente contrare tratatului de prietenie cu Macedonia de Nord - 1-1715671195.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Rumen Radev şi premierul interimar Dimităr Glavcev au luat poziţii conform cărora Bulgaria nu acceptă declaraţii şi comportamente contrare Tratatului de prietenie şi altor tratate semnate de Skopje. Comentariile lor au fost făcute după ceremonia de instalare e preşedintei nou-alese a Macedoniei de Nord, Gordana Siljanovska-Davkova.

Radev a spus că Bulgaria nu acceptă declaraţii şi comportamente care contrazic atât Tratatul de prietenie, bună vecinătate şi colaborare din 2017 şi alte tratate internaţionale semnate de Republica Macedonia de Nord. El a reamintit că Macedonia este stat membru al NATO, ceea ce implică obligaţii şi responsabilităţi corespunzătoare.

„Sunt convins că perspectiva europeană a Republicii Macedonia de Nord depinde de implementarea strictă a tratatelor internaţionale la care este parte, precum şi de cadrul de negociere aprobat de Consiliul European în iulie 2022”, a spus preşedintele.

„Bulgaria şi-a declarat în repetate rânduri şi cu claritate poziţia că acordurile trebuie implementate strict”, se arată în comunicatul transmis de premierul Glavcev.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7105 secunde