Cadouri otrăvite! Statele Unite ale Americii, amenințate de către Coreea de Nord

220
Cadouri otrăvite! Statele Unite ale Americii, amenințate de către Coreea de Nord - cadouri-1504617077.jpg

Articole recomandate

Coreea de Nord a declarat, ieri, prin vocea ambasadorului său Han Tae Song la ONU, că a trimis recent un "pachet cu cadouri" SUA și că urmează altele. Song a participat la o conferință internațională privind dezarmarea la sediul Națiunilor Unite din Geneva, la două zile după cel de-al șaselea test nuclear efectuat de către Phenian.

"Măsurile recente de autoapărare ale țării mele, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), reprezintă un pachet cu cadouri adresat nimănui altcuiva decât SUA", a declarat Han Tae Song, la forumul de la Geneva.

"Statele Unite vor primi mai multe pachete cu cadouri din partea țării mele atât timp cât se bazează pe provocări nesăbuite și încercări inutile de a exercita presiuni la adresa RPDC", a afirmat diplomatul nord-coreean.

În același timp, președintele Coreii de Sud, Moon Jae-in, a declarat, ieri, că este deschis tuturor formelor de discuții cu Coreea de Nord, dar că acum nu este timpul pentru dialog, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

v v v

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat Uniunea Europeană (UE), înainte de reuniunea săptămânală a miniștrilor de externe ai UE, să-și asume un rol major în soluționarea crizei cauzate de programul nuclear nord-coreean, informează agenția de presă DPA.

"Europa are un cuvânt important de spus pe plan global și trebuie să se folosească de acest lucru în legătură cu problema nord-coreeană", a subliniat Merkel.

După ce a discutat cu președintele sud-coreean Moon Jae-in și cel american Donald Trump în legătură cu provocarea pe care o constituie Coreea de Nord, Merkel a anunțat că miniștrii de externe ai țărilor din UE se vor întâlni în Germania, la sfârșitul acestei săptămâni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0219 secunde