Camioane cu ajutoare umanitare, distruse de raiduri în provincia Alep

151
Camioane cu ajutoare umanitare, distruse de raiduri în provincia Alep - aleprazboi-1474376732.jpg
Camioane cu ajutoare umanitare au fost avariate, luni seară, de raiduri în provincia Alep, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la câteva ore după anunțul autorităților de la Damasc privind încetarea armistițiului de șapte zile convenit de SUA și Rusia, transmite AFP. 


"Aproximativ 20 de camioane care erau staționate în fața sediului Semilunii Roșii siriene la Urum al-Kubrah au fost lovite de raiduri aeriene", a făcut cunoscut OSDO, fără să anunțe victime. 


"Am auzit vorbindu-se că un convoi a fost lovit și încercăm să obținem mai multe informații", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric. 


Convoiul traversa orașul Urum al-Kubrah încărcat cu făină de grâu și medicamente destinate celor 78.000 de persoane care trăiesc în regiune, declarase anterior un purtător de cuvânt al Biroului Organizației Națiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (UNOCHA), David Swanson. 


La câteva ore după anunțul regimului sirian privind încetarea armistițiului, care a durat o săptămână, raiduri aeriene și bombardamente intense au lovit în special cartierele rebelilor din Alep, potrivit OSDO. 


Din iulie 2012, orașul Alep este divizat între cartierele de vest, aflate sub controlul regimului, și cartierele de est, administrate de opozanți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5593 secunde