Previziuni sumbre:

Când va începe războiul SUA - Iran?

1201
1
Când va începe războiul SUA - Iran? - suarazboi-1347907842.jpg
"Mi-e teamă că 2013 este anul în care vom intra într-o confruntare militară cu Iranul", a declarat diplomatul american Martin Indyk, la o emisiune găzduită de postul CBS. "Iranul nu are încă o armă nucleară", a reamintit Indyk, avertizând totodată că timpul rămas până la obținerea acestei arme este destul de scurt.


Fostul ambasador american în Israel a criticat solicitarea adresată de premierul israelian Benjamin Ne-tanyahu liderului de la Casa Albă, Barack Obama. Netanyahu i-a cerut lui Obama să stabilească în mod clar care este momentul în care SUA vor declanșa confruntarea militară cu Iranul. "Este o solicitare nepotrivită. Ideea de a trasa o linie roșie, practic de a lansa un ultimatum, este ceva ce niciun președinte nu ar face. Poate ați observat că nici guvernatorul Romney nu a lansat un ultimatum, nici senatorul McCain nu a lansat unul", a explicat diplomatul. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a atras atenția că Iranul ar putea produce arme nucleare în șase-șapte luni, cerându-i încă o dată președintelui SUA, Barack Obama, să stabilească "o linie roșie" clară, care, dacă va fi depășită, să atragă o intervenție militară. "Linia roșie trebuie stabilită acum, cât timp nu este prea târziu", a declarat Netanyahu, conform Reuters, precizând că, potrivit datelor de care dispune, Iranul a parcurs 90% din procedurile tehnice pentru fabricarea de bombe nucleare.


Comentează știrea

marius
27 septembrie 2012
Manipulare

Cu siguranta ,vom constata (vezi cazul Iraq) ca, totul a fost un tip de manipulare agresiva , determinata de necesitatea de a controla piata petrolului pentru a servi corporatiilor. Pretinzand ca va promova democratia,va raspandi dezvoltarea si va sustine drepturile omului, SUA nu face altceva decat sa -si dezvolte economia declansand razboaie .

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Septembrie 2012
Stire din Actual : Tensiuni uriașe între Japonia și China
Pagina a fost generata in 0.2408 secunde