Caniculă în Grecia. Acropola din Atena și școlile au fost închise

404
Caniculă în Grecia. Acropola din Atena și școlile au fost închise - canicula-grecia-scoli-inchise-1718210673.jpg

Articole de la același autor

Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va fi închisă publicului miercuri, din cauza valului de căldură care afectează în prezent ţara, a anunţat miercuri Ministerul Culturii.


„Ministerul Culturii informează că, astăzi, situl arheologic al Acropolei va fi închis între orele 12:00 şi 17:00, ora locală” (09:00 şi 14:00 GMT), a precizat acesta, în condiţiile în care miercuri şi joi sunt aşteptate în Grecia temperaturi de până la 43°C pentru primul val de căldură al anului, scrie AFP.


Pentru situl Patrimoniului Mondial UNESCO, care este inundat de turişti, ar putea ca această măsură să fie aplicată şi în următoarele zile.
Grecia, ţară mediteraneană obişnuită cu valurile de căldură, se confruntă de câteva zile cu o vreme foarte caldă, un "vârf" fiind aşteptat miercuri şi joi. Temperaturile vor depăşi cu mult 40°C în multe părţi ale ţării, potrivit serviciilor meteorologice.


De asemenea, Ministerul pentru Crize Climatice şi Protecţie Civilă a avertizat marţi asupra unui risc "foarte ridicat" de incendii, în special în regiunea Attica, care înconjoară capitala Greciei. În mai multe regiuni, şcolile vor rămâne închise şi miercuri şi joi, în special la Atena, în timp ce Ministerul Muncii a recomandat telemunca pentru angajaţii din sectorul public.


Acropola Atenei, în vârful căreia se află templul Partenonului, a fost deja nevoită să îşi închidă porţile în iulie 2023, în timpul unui val de căldură de două săptămâni cu o durată fără precedent. Grecia a fost apoi lovită de incendii devastatoare care au distrus aproximativ 175.000 de hectare în vara anului trecut.


Anul trecut, Acropola din Atena a înregistrat un număr record de vizitatori, cu aproape 4 milioane, o creştere de peste 31% într-un an. Numărul de vizitatori continuă să crească, în principal datorită turiştilor de pe navele de croazieră care fac escală la Pireu, principalul port din apropierea capitalei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4715 secunde