Cap al mafiei italiene, arestat în timp ce se întorcea din România

228
Un lider al mafiei calabreze, suspectat de comiterea unor atacuri împotriva procurorilor italieni, a fost arestat la frontiera dintre Slovenia și Italia, la bordul unui autocar care venea din România, informează pagina online a agenției AGI.
Antonio Cortese, în vârstă de 48 de ani, a fost arestat miercuri dimineață, la frontiera dintre Slovenia și Italia, la bordul unui autocar care venea din România.
Pe 12 octombrie, autoritățile italiene percheziționaseră vila sa din Reggio Calabria (sudul Italiei), iar anchetatorii italieni aveau indicii că membrul clanului "Lo Giudice" din cadrul mafiei calabreze (‘Ndrangheta) se ascundea în România.
Pe baza unor informații precise, în cursul nopții de marți spre miercuri, agenții Poliției de frontieră, ai Serviciului Central Operativ al Poliției (SCO) și ai Parchetului din Trieste au verificat mai multe autocare la frontiera dintre Slovenia și Italia. Miercuri dimineață, Antonio Cortese a fost depistat la bordul unui autocar care venea din România și care se îndrepta spre Reggio Calabria. Suspectul nu a opus rezistență la arestare.
Potrivit Mediafax, Cortese este suspectat de implicare într-o serie de atacuri care au vizat procurori din Reggio Calabria. În ianuarie 2010, un atac comis de membri ai ‘Ndrangheta a vizat Palatul Justiției din Reggio Calabria, iar în august o bombă a explodat în fața casei procurorului-șef din același oraș. Atacurile nu s-au soldat cu victime.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7392 secunde