Zidul Berlinului poate fi un model pentru securizarea frontierelor

207
Zidul Berlinului poate fi un model pentru securizarea frontierelor - 76d1fa5da1579a92a090dddb006e3f92.jpg
Un candidat pentru un loc în Senatul SUA a declarat că fostul Zid al Berlinului ar trebui să fie un model în Statele Unite pentru securizarea frontierei cu Mexicul, notează Mediafax.
Joe Miller, un candidat republican din Alaska, a făcut aceste declarații în cursul unui miting electoral, potrivit cotidianului "Anchorage Daily News".
Miller a povestit că, atunci când era militar, a fost deplasat în zona Fulda, în apropiere de Frank-furt, o regiune situată la fron-tiera dintre fosta Germanie Federală și Germania Democrată.
"La acea vreme încă era un zid între Germania de Est și Germania de Vest", afirmă Miller. "Germania de Est a fost perfect capabilă să reducă aceste mișcări. Și noi avem capacitatea, ca mare națiune, să secu-rizăm frontierele. Dacă Germania de Est a putut face acest lucru, și noi trebuie să îl facem. Cred că trebuie să construim o barieră între Statele Unite și Mexic", subliniază candidatul.
Imigrația constituie un subiect de interes în dez-baterile politice din SUA. La frontiera dintre SUA și Mexic există de mai mulți ani o barieră, în unele zone.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6218 secunde