Atac asupra Parlamentului Ceceniei, soldat cu mai mulți morți și răniți

246
Atac asupra Parlamentului Ceceniei, soldat cu mai mulți morți și răniți - 20acd51e30209a2f2fdbfc528076d3fd.jpg
Un grup de rebeli au atacat, ieri, în jurul orei 5.00 GMT (8.00, ora României) sediul Parlamentului cecen. În urma atacului s-au înregistrat mai mulți morți și răniți.

În atacul de ierii dimineață al unui comando restrâns al rebelilor ceceni asupra parlamentului din Groznâi, capitala republicii instabile Cecenia din Caucazul rus, patru militari din dispozitivul de securitate, precum și doi polițiști au fost uciși, iar alte 17 persoane, între care și șeful funcționarilor din parlament, Iskam Baihakov, au fost rănite - transmitea portalul Gazeta.ru, citat de Agerpres.
În privința numărului rebelilor ieri persista confuzia. În timp ce Interfax și RIA Novosti au relatat despre trei insurgenți, unii reprezentanți ai Comisiei de anchetă de pe lângă Parchetul rus au sugerat că au fost patru rebeli, însă fără prea multă siguranță.
Astfel, unele surse evocă doi atacatori - kamikaze care s-au aruncat în aer în fața parla-mentului cecen, altele - doar un singur atentator-sinucigaș.
Inițial, bilanțul atacului a consemnat doi morți, ulterior, numărul acestora a crescut la șase, fără a ține seama de rebeli, mai precizează Agerpres. Comisia de anchetă de pe lângă Parchet susține totuși că și-au pierdut viața numai doi polițiști și un civil.
În pofida intensificării activității insurgenților în Caucazul de Nord, situația din Groznâi era relativ calmă și se afla sub controlul forțelor lui Kadârov. Ultimul atac de anvergură a avut loc la Groznâi la 30 iulie, când un dispozitiv exploziv a fost detonat pe o stradă centrală, iar o persoană a murit în urma incidentului. În august, rebelii au atacat satul natal al lui Kadârov, ulterior afirmându-se că atacatorii au fost insurgenți care s-ar fi răzvrătit împotriva comandantului Doku Umarov și ar fi întreprins atacul în dorința de "a-și demonstra curajul" în fața unor emisari ai rețelei Al Qaida.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6704 secunde