"Poveste" americană despre Loteria Vizelor

389
Ambasada Statelor Unite la București a anunțat ieri că a realizat o scurtă poveste video care să atragă atenția asupra pericolelor reprezentate de escrocheriile cărora le cad victime unii participanți la Loteria Vizelor, anunță HotNews. Pentru a contracara aceste escrocherii și a evita ca publicul să le cadă victimă, misiunea diplomatică americană a creat un clip video în forma unei alegorii bazate pe o poveste populară românească în care un vulpoi viclean păcălește un urs și un pescar încrezători.
Ambasada americană susține că a creat acest film pentru că "de-a lungul întregului an, și în special în perioada de înscriere în programul Loteria Vizelor, spațiul virtual este inundat de oferte ale diverșilor intermediari de viză și ale unor escroci".
Laurie Meininger, Consul General Adjunct și Șefa Secției de Vize, a declarat că "ambasada Statelor Unite este foarte îngrijorată de apariția companiilor intermediare și a escrocilor care își fac publicitate pe internet atrăgând victimele încrezătoare prin intermediul unor contracte și al altor escrocherii care înșeală publicul din Romania. Dorim să reamintim publicului că înscrierea în programul Loteria Vizelor este gratuită, iar asistența unei agenții sau a unei terțe persoane nici nu este necesară, nici nu crește șansa unei persoane de a fi selecționată".
Versiunea în limba română a filmului poate fi văzută pe contul de YouTube al ambasadei și pe contul său de Facebook.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5138 secunde