Marea Britanie – "risc foarte serios" de atentate teroriste

342
Marea Britanie –
Marea Britanie se confruntă cu un "risc foarte serios" de atentate teroriste, a reiterat, ieri, ministrul de Interne Theresa May, cu câteva ore înainte de publicarea priorităților de securitate națională de către Guvern.
"Există o amenințare foarte serioasă din partea terorismului internațional - și de aceea nivelul amenințării în Marea Britanie este sever", a anunțat May pentru postul de televiziune privat ITV.
Marea Britanie a trecut în ianuarie la nivelul "sever" de amenințare teroristă, al doilea după cel "critic" și urmat de "important", "moderat" și "scăzut".
"Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil și că fiecare trebuie să fie vigilent. Ceea ce noi observăm astăzi este că sursele de amenințare sunt mai diversificate, dar suntem absolut siguri că există o amenințare foarte serioasă din partea terorismului internațional", a subliniat ministrul de Interne.
Guvernul urmează să publice raportul privind Strategia de securitate națională, în funcție de care se vor stabili cheltuielile bugetare în domeniul Apărării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6903 secunde