Capsula spațială a companiei Space Perspective va fi echipată cu un bar și wifi

194
Capsula spațială a companiei Space Perspective va fi echipată cu un bar și wifi - capsula-1649780150.jpg

Articole de la același autor

Să admiri curbura Pământului savurând în linişte un pahar cu şampanie este promisiunea făcută de compania americană Space Perspective, care a dezvăluit marţi felul în care va arăta interiorul capsulei sale spaţiale, ce va fi transportată în straturile înalte ale atmosferei terestre cu ajutorul unui balon uriaş, informează AFP.

Într-o perioadă în care misiunile din domeniul turismului spaţial s-au înmulţit, compania americană doreşte să se lanseze în acest sector de activitate în anul 2024. Peste 600 de bilete au fost deja vândute.

Potrivit Agerpres ambianţa din viitoarea capsulă - hublouri cu înălţimi de 1,5 metri ce asigură o vedere panoramică, fotolii căptuşite, pereţi în tonuri de violet şi lumină difuză - a fost prezentată prin intermediul unor planşe ilustrate şi este considerabil diferită în raport cu stilul capsulelor spaţiale concurente, adeseori vopsite în alb şi care lasă impresia unui spaţiu aseptic.


Alte caracteristici ale noului vehicul, denumit Neptune: prezenţa unui bar, echipamente wifi pentru transmisiuni video în direct şi o perspectivă spectaculoasă, chiar şi din interiorul toaletelor.


Călătoria pe orbita Pământului, la preţul de 125.000 de dolari pentru o persoană, urmează să transporte opt pasageri şi un pilot până la altitudinea de 30 de kilometri. La acea înălţime, nu există starea de imponderabilitate. Altitudinea aleasă de Space Perspective este mai mică decât cele la care operează vehiculele spaţiale ale altor companii concurente: 80 de kilometri pentru Virgin Galactic şi 100 de kilometri pentru Blue Origin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7418 secunde