Concurs Casa Albă nu s-a hotărât dacă va publica fotografii cu cadavrul lui ben Laden

302
Casa Albă nu s-a hotărât dacă va publica fotografii cu cadavrul lui ben Laden - b2f7f5f72e3c305a3963240e97d6fb42.jpg

Articole recomandate

Casa Albă a afirmat că nu s-a decis încă dacă este oportun să furnizeze fotografii cu rămășițele lui Osama ben Laden, o măsură cerută de membrii Congresului american pentru a servi ca probă pentru opinia publică mondială.
"Vom face tot posibilul pentru a face în așa fel încât nimeni să nu poată încerca să nege faptul că l-am capturat pe Osama ben Laden", a declarat principalul consilier al președintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului, John Brennan.
"Prin urmare, difuzarea informa-ției, între care fotografii, este ceva ce rămâne de stabilit", a adăugat Brennan în cadrul unei conferințe de presă.
Anterior, în cursul zilei de luni, după eliminarea liderului Al-Qaida de către un comando american într-o vilă din Pakistan, senatorul Carl Levin, președintele Comisiei pentru Apărare din Camera superioară a Congresului american, a afirmat că este necesar să se publice astfel de fotografii.
"Cred că la un moment dat, fotografiile cadavrului său vor fi publicate, nu știu când, dar cred că va trebui să fie publicate", a declarat Levin.
El a adăugat, făcând aluzie la posibile represalii împotriva americanilor, că "intuiția sa îi spune" că difuzarea acestor fotografii "trebuie întârziată până când reacțiile se vor calma".
Colegul său independent, Joe Lieberman, care prezidează comisia pentru Securitate Internă, a adăugat că "ar putea fi necesară publicarea fotografiilor - indiferent cât de înspăimântătoare sunt ele, pentru că a fost lovit (de gloanțe) în cap - pentru a îndepărta orice idee că ar fi vorba despre un vicleșug al administrației americane".
Lieberman a declarat că este absolut convins că bărbatul ucis este Osama ben Laden.
La rândul său, președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, republicanul Mike Rogers, a declarat: "Vrem să ne asigurăm că îi vom păstra demnitatea - dacă avea vreuna - lui Osama ben Laden, pentru a nu exacerba problemele în alte zone ale lumii și să furnizăm suficiente probe pentru ca oamenii să știe că era Osama ben Laden".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.575 secunde