Silvio Berlusconi audiat la Tribunalul din Milano

289
Silvio Berlusconi audiat la Tribunalul din Milano - eb6da25dc6e4df38d150a71b521f2990.jpg
Premierul italian, Silvio Berlusconi, s-a prezentat ieri la audierea din cadrul procesului "Mediatrade" judecat la Tribunalul din Milano.
După ce a participat la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea în Piața San Pietro din Roma și după ce a asistat la meciul echipei sale, Milan, președintele Consiliului de miniștri, Silvio Berlusconi, s-a retras duminică seara la reședința sa din Arcore pentru a pregăti depoziția în cadrul procesului "Mediatrade".
Premierul este anchetat, împreună cu fiul său, Pier Silvio, și alte opt persoane, pentru neregularități în cumpărarea drepturilor de autor pentru televiziune. Potrivit acuzării, aceste drepturi au fost cumpărate la suprapreț pentru a facilita circulația fondurilor ilegale. În reconstituirea faptelor, procurorii Fabio De Pasquale și Sergio Spadaro au vorbit despre un sistem creat în anii ’80 care a permis acuzaților să câștige 34 de milioane de dolari prin cumpărarea drepturilor de televiziune de la Paramount la suprapreț cu ajutorul unor societăți comerciale fantomă.
Banii ar fi fost depozitați ulterior în conturi la banca UBS din Elveția pe numele managerilor Roberto Pace și Gabriella Ballabio.
Ieri a avut loc cea de-a patra apariție a lui Berlusconi la Tribunalul din Milano unde are patru procese pe rol. În cel mai recent, cunoscut la nivel internațional ca "Rubygate", premierul este acuzat de prostituție cu minore și abuz de putere. Următoarea audiere a acestui proces va avea loc în data de 30 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Mai 2011
Stire din Actual : Osama ben Laden a fost ucis
Pagina a fost generata in 1.6424 secunde