Consiliul de Securitate al ONU salută uciderea lui Osama ben Laden

287
Consiliul de Securitate al ONU salută uciderea lui Osama ben Laden - 63f5f8a5fdada75292bf7929e7475a7b.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al ONU a salutat uciderea lui Osama ben Laden, care "nu va mai putea să comită niciodată astfel de acte de terorism",
"Consiliul reiterează că terorismul nu poate și nu ar trebui să fie asociat cu nicio religie, naționalitate, civilizație sau grup", se arată în comunicatul Consiliului de Securitate, citit de ambasadorul francez Gerard Araud, care asigură președinția organizației în mai. Anterior, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că moartea lui ben Laden reprezintă un moment crucial în campania globală împotriva terorismului. "Crimele al-Qaida au afectat majoritatea continentelor și au adus tragedii și pierderea vieților a mii de bărbați, femei și copii", a spus Ban.
"ONU a condamnat în cei mai puternici termeni terorismul în toate formele sale, indiferent de scopul său și de locul unde este comis. Aceasta este o zi pentru a ne aminti victimele și familiile victimelor din Statele Unite și de peste tot în lume", a adăugat el.
Consiliul de Securitate le-a cerut tuturor țărilor să rămâne vigilente și să își intensifice eforturile din lupta împotriva terorismului.
Organismul a subliniat că terorismul nu poate fi înfrânt numai prin forță militară, ci printr-o "abordare susținută și amplă" care să vizeze condițiile ce au adus la astfel de acțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8177 secunde