Ce români ar putea primi pensie, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale

239
Ce români ar putea primi pensie, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale - pensie-fara-contributii-1712587302.jpg

Articole de la același autor

Un nou proiect de lege prevede posibilitatea ca o categorie de români să beneficieze de pensie, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale.


Ideea aparține deputaţilor USR Galați care au depus luni un proiect de lege în acest sens.


Este vorba despre persoanele cu dizabilități care ar putea beneficia de pensii de invaliditate, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale și prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă, potrivit unui proiect de lege inițiat de trei deputați.


"Un nou proiect de lege depus. În timp ce PSD si PNL se luptă pentru păstrarea pensiilor speciale și a altor beneficii pentru oamenii de partid, azi (luni - n.r.), 8 aprilie 2024, împreună cu alți doi colegi Bogdan Rodeanu – deputat USR Galați și Lazar Ion Marian deputat USR Vâlcea, am depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii de invaliditate, proiect ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități.


Esența textului de lege mai jos: “La articolul 61, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5) cu următorul cuprins: <(5) Prin excepție de la prevederile alin.(1) au dreptul la pensie de invaliditate indiferent dacă au cotizat în sistemul public de pensii, persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piața muncii din cauza gravităţii consecințelor invalidității,” scrie deputatul Eugen Terente pe Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5255 secunde