Ce trebuie să facă soldații nord-coreeni pentru a supraviețui

2788
Soldații din nord-estul Coreei de Nord fură de la civili pentru a avea ce mânca, în pofida avantajelor de care beneficiază, un semn suplimentar al degradării situației alimentare în această țară, a anunțat ieri o publicație din Coreea de Sud.
Poliția militară este mobilizată pe străzile din orașul Hyesan (nord-est) pentru a controla identitatea soldaților, potrivit Daily NK, un cotidian on-line publicat de transfugi din Coreea de Sud, care se sprijină pe mărturiile nord-coreenilor.
Soldații primesc rații alimentare zilnice de 800 de grame de hrană, dar acestea au fost reduse la 540 de grame, potrivit Daily NK.
"Le este foame și merg în ferme pentru a fura", arată o sursă citată de cotidian, adăugând: "Temperaturile scad și numărul soldaților dezertori crește". O școală militară din Hyesan nu distribuie mai mult de 170 de grame de hrană pe zi soldaților, de exemplu, adaugă publicația. Coreea de Nord aplică politica "Songun" (mai întâi armata), care privilegiază bună-starea soldaților în raport cu civilii. Dar de mai multe luni, mărturiile arată că soldații sunt și ei victime ale penuriei alimentare, semn al degradării situației în această țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Dezastru în Thailanda
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : O nouă tragedie asupra Japoniei
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Cutremur de 5,6 grade în Turcia
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Actual : Măsuri de austeritate în Cehia
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atentat cu bombă în capitala Turciei
Vineri, 23 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Prăpăd lângă Constanța
Pagina a fost generata in 0.3529 secunde