Cea mai mare rechemare de mașini în service din istorie. AIRBAGURILE DEFECTE AU UCIS 14 OAMENI

126
Cea mai mare rechemare de mașini în service din istorie. AIRBAGURILE DEFECTE AU UCIS 14 OAMENI - recallmonitorairbag11-1473320954.jpg

Articole recomandate

Al doilea mare producător auto din Japonia, Honda, a rechemat 51 de milioane de mașini în service, peste jumătate din cele 100 de milioane de vehicule rechemate de producătorii auto din cauza airbagurilor care pot exploda ca efect al forței excesive cu care sunt declanșate.

Honda Motor va rechema în service alte 668.000 de vehicule în Japonia pentru înlocuirea dispozitivelor de umflare a airbagurilor furnizate de compania Takata, în cadrul unei campanii largi la nivel național anunțată de producătorii auto în acest an.

Între modelele rechemate se află subcompactul Fit și sedanurile Civic și Accord, campania incluzând vehicule fabricate în perioada 2009-2011, transmite News.ro.

Odată cu această campanie, rechemările efectuate la nivel mondial de Honda din cauza airbagurilor au ajuns la 51 de milioane de vehicule, reprezentând circa jumătate din cele 100 de milioane de vehicule rechemate de producătorii auto din cauza dispozitivelor de umflare care pot exploda ca efect al forței excesive cu care sunt declanșate.

Airbagurile defecte au provocat cel puțin 14 decese, în timp ce alte 150 de persoane au fost rănite în întreaga lume, evenimentele conducând la declanșarea celei mai mari campanii de rechemări din istoria industriei auto.

Anunțul Honda a venit după ce Ministerul japonez al Transporturilor a ordonat producătorilor auto, în luna mai, să recheme alte 7 milioane de vehicule în Japonia, echipate cu dispozitive de umflare fabricate de Takata.

Din cauza impactului rechemărilor, Takata caută un susținător financiar pentru reformarea afacerii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9903 secunde