CEDO obligă România să dea 13.000 de euro unui bărbat prins cu o prostituată și agresat de polițiști

176
CEDO obligă România să dea 13.000 de euro unui bărbat prins cu o prostituată și agresat de polițiști - cedo17933600-1351064296.jpg

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ieri ca statul român să plătească 13.000 de euro unui cetățean româno-canadian care a acuzat rele tratamente după ce, în 2006, la București, a fost prins de Poliție cu o prostituată în mașina lui, ridicat și dus la secție, informează realitatea.net.


Potrivit reclamantului, la 3 mai 2006, ora 1.00 noaptea, se afla cu domnișoara C. B. la el în mașina parcată într-un loc unde luminile stradale nu funcționau. Doi polițiști de la Secția 3 din Capitală s-au apropiat de mașină și le-au cerut celor doi actele de identitate. Ghiță a prezentat permisul de conducere și pașaportul, iar unul dintre polițiști, D.U., i-ar fi zis: "Bă, ce te crezi, la vamă?", cerându-i cartea de identitate.

 Acesta s-a conformat, însă polițistul a refuzat să îi înapoieze actele, susținând că bărbatul a consumat alcool. În timp ce al doilea polițist, A.H., a plecat cu documentele la mașina de Poliție, D.U. l-a invitat să coboare din mașină, pentru a demonstra că nu băuse. Când s-a conformat, polițistul l-ar fi împins între mașină și zidul unei clădiri, petentul replicându-i: "Tataie, te porți ca un milițian".

 Atunci i-au fost puse cătușe și cei doi polițiști l-ar fi lovit de mai multe ori la nivelul stomacului și rinichilor, după care l-ar fi ridicat de jos și dus la mașina de Poliție, invitând-o și pe C.B. să îi însoțească la secție. Reclamantul a mai spus că ofițerul D.U. a stat în spate și l-a lovit tot drumul în cap, informează aceeași sursă.


Bărbatul s-a adresat în 2006 Tribunalului București, cererea fiind respinsă.
Petentul s-a adresat, mai departe, Curții de Apel București, care, după reexaminarea dosarului, a emis aceeași decizie, definitivă, în 26 aprilie 2007.
La 7 decembrie 2007, reclamantul s-a adresat CEDO.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Actual : L-au bătut  până a murit!
Pagina a fost generata in 0.8671 secunde