Cel mai grav atentat după 11 Septembrie, soldat cu 50 de morți / "FBI s-a interesat de el după unele afirmații care au dat de gândit"

605
1
Cel mai grav atentat după 11 Septembrie, soldat cu 50 de morți /

Articole recomandate

Un american suspectat de a fi simpatizant al grupării Statul Islamic (SI) a comis duminică în Statele Unite cel mai grav atentat "terorist" după 11 Septembrie 2001, soldat cu cel puțin 50 de morți într-un club de noapte gay din Florida, comentează AFP, citată de Agerpres.


Atacatorul din orașul Orlando, care a fost ucis de poliție, a fost identificat de FBI sub numele Omar Seddique Mateen, un american de origine afgană în vârstă de 29 de ani. Poliția federală, care a deschis o anchetă pentru "terorism", suspectează serios că el a jurat "credință" SI într-un apel la serviciile de urgență 911 înainte de masacru.

Unul dintre supraviețuitorii cel mai sângeros atac armat din istoria SUA a descris scene de "haos" și de oroare.

La câteva ore după acest măcel care a provocat o undă de șoc internațională, poliția din California a anunțat că un alt atac vizând homosexuali a fost evitat duminică la Los Angeles cu ocazia Gay Pride.

Până în prezent nu a fost stabilită nicio legătură cu atacul de la Orlando.

FBI a dezvăluit că l-a interogat pe Omar Seddique Mateen în ultimii ani pentru presupuse "simpatii" islamiste, însă nu a urmat nicio anchetă.

O agenție "oficială" de presă a jihadiștilor a informat că "un luptător al SI" este autorul masacrului dintr-un club gay din Orlando, Pulse, local emblematic al comunității homosexuale din Florida.

Atacul armat, însoțit de o luare de ostatici de câteva ore în cursul nopții, a făcut cel puțin 50 de morți și 53 de răniți. Schimbul de focuri s-a încheiat cu uciderea atacatorului de către poliția de elită SWAT.


Președintele american, Barack Obama, a condamnat "un act de teroare și de ură" și a ordonat ca drapelele să fie coborâte în bernă pe toate clădirile federale.


Pentru FBI, Omar Seddique Mateen nu era un necunoscut

Șeful biroului din Orlando al poliției federale, Ronald Hopper, a dezvăluit că tânărul a fost interogat de mai multe ori în 2013 și 2014: FBI s-a interesat despre el după "unele afirmații făcute colegilor săi care au dat de gândit că ar putea avea legături cu teroriști", a explicat el. Poliția a adus, de asemenea, în discuție "simpatiile" lui Omar Seddique Mateen pentru islamism.

Tatăl acestuia, Mir Seddique, a afirmat însă la postul NBC că masacrul "nu are nicio legătură cu religia". 


Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat duminică atacul armat de la Orlando, însă responsabili americani subliniază că nu există nicio legătură evidentă între mișcarea jihadistă și masacrul comis în cursul nopții de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din Florida, transmite Reuters.







Comentează știrea

Ismailviabrussel
13 iunie 2016
De pe azi pe mâine !!!.

Astea au gânduri informatice de pe google pentru sacrificii , evenimente programe etc. Toții care pun la cale ziua terorismului sunt de origine an tara respectiva bl.nl. Fr. Am. Cn.etc. nu mai putem face nimic cu tot cu informați din groapa serviciilor secrete .puct trebui distrus rețeaua jihadisti iss nouă secta ....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0539 secunde