Cel mai grav focar COVID! Shanghai înăspreşte măsurile de izolare; părinţii se tem că vor fi separaţi de copii!

212
Cel mai grav focar COVID! Shanghai înăspreşte măsurile de izolare; părinţii se tem că vor fi separaţi de copii! - npfile149604-1648904478.jpg
Aproape toţi cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost izolaţi sâmbătă, în contextul în care China se confruntă cu cel mai grav focar epidemic din ultimii doi ani, măsurile stricte anti-COVID-19 suscitând îngrijorare în rândul părinţilor care se tem că vor fi separaţi de copiii lor, informează AFP.


Capitala economică a Chinei a devenit în ultimele zile epicentrul unui nou val de cazuri de infectare în această ţară - asociat variantei Omicron a coronavirusului -, care a înregistrat o accelerare la începutul lunii martie, scrie Agerpres. 


"Fiica mea nu are nici măcar patru luni. Dacă va fi testată pozitiv, va fi plasată singură în carantină", a declarat pentru AFP un locuitor pe nume Law, care nu a dorit să îşi dezvăluie numele complet. "Este o nebunie! Un nou-născut nu ar trebui să fie separat de părinţi, indiferent de circumstanţe", a spus bărbatul de 33 de ani, care locuieşte în zona vestică a oraşului Shanghai.


În cazul în care părinţii sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19 şi trebuie izolaţi, oraşul va oferi "ajutor rapid" minorilor lăsaţi nesupravegheaţi, a dat asigurări un responsabil din cadrul municipalităţii, Zeng Qun, citat sâmbătă de agenţia chineză de presă Xinhua.


Copiii rămaşi singuri acasă vor fi îngrijiţi de "tutori provizorii" sau vor fi plasaţi într-un loc prevăzut special în acest scop, a spus oficialul.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.122 secunde