Cel mai sângeros criminal din ultimul deceniu, ucis… din nou

223
Cel mai sângeros criminal din ultimul deceniu, ucis… din nou - bokoharramliderucis-1471951544.jpg

Articole recomandate

Forțele aeriene nigeriene au anunțat că liderul Boko Haram ar fi fost rănit mortal într-un raid aerian asupra insurgenților din nord-estul țării, în care au fost uciși și alți responsabili de rang înalt ai grupării, relatează Reuters și DPA.

"Se crede că liderul lor, așa-numitul Abubakar Shekau, a fost rănit mortal", se menționează în comunicatul dat publicității de purtătorul de cuvânt al armatei, col. Sani Kukasheka Usman.

El a precizat că liderul Boko Haram a fost rănit grav în zona umerilor. Alți trei responsabili de rang înalt ai Boko Haram au fost uciși și mulți alții răniți, a adăugat col. Sani Usman, citat de AFP.

Armata nigeriană a anunțat uciderea lui Shekau și în trecut, dar bărbatul a apărut ulterior în înregistrări video, notează Reuters. Gruparea jihadistă nu a reacționat până în prezent la anunțul forțelor aeriene nigeriene.

Anunțul privind rănirea gravă și chiar posibilul deces al liderului Boko Haram a fost făcut în contextul în care secretarul de stat american John Kerry se află în regiune pentru a discuta despre lupta împotriva Boko Haram, a cărei rebeliune s-a soldat cu 20.000 de morți și 2,6 milioane de strămutați din 2009. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Actual : A început Summitul UE-Africa
Sâmbătă, 05 Decembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : China anunță o investiție uriașă
Pagina a fost generata in 0.4468 secunde