Cel puțin 12 morți într-un atentat comis în estul Afganistanului

74
Cel puțin 12 morți într-un atentat comis în estul Afganistanului - atac-1401528362.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 12 persoane, între care șapte femei, au fost ucise sâmbătă dimineață în estul Afganistanului în urma exploziei unei bombe artizanale la trecerea vehiculelor în care se aflau, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP.
Victimele se întorceau de la o căsătorie care avusese loc în provincia Ghazni, când cele două vehicule au fost spulberate de o explozie, la scurt timp după ora 09.00 (07.30 ora României), a declarat pentru AFP Shafiq Nang, purtătorul de cuvânt al guvernului local.
"Au fost uciși 12 civili, dintre care șapte femei", a declarat la rândul său Abdullah Khairkhwah, guvernatorul districtului Giro, unde a avut loc tragedia.
Atentatul nu a fost revendicat, dar bombele artizanale fac parte dintre armele predilecte ale talibanilor, implicați într-o insurgență sângeroasă în Afganistan de la îndepărtarea lor de la putere de către o coaliției militară condusă de americani, după atentatele din 11 septembrie 2001, transmite Realitatea.net.
Dispozitivele explozive artizanale au provocat moartea a 962 de persoane și rănirea altor 1.928 în rândul civililor în 2013 și constituie principala cauză de deces a acestora, potrivit unui raport al misiunii ONU în Afganistan (Unama).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7566 secunde