Militarul ucis în Afganistan, înmormântat în prezența a peste 500 de persoane

167
Militarul ucis în Afganistan, înmormântat în prezența a peste 500 de persoane - militar-1396540338.jpg

Articole recomandate

Claudiu Constantin Vulpoiu, militarul ucis duminică în Afganistan, a fost înmormântat cu onoruri militare, joi, la cimitirul Sineasca din Craiova, în prezența a peste 500 de persoane, transmite Mediafax.ro.
La funeraliile militarului au luat parte peste 500 de persoane - rude, colegii acestuia de la Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova, oficialități locale, precum și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușă, și vicepremierul Gabriel Oprea.
Slujba de înmormântare a fost oficiată de IPS Irineu, arhiepiscop al Craiovei și mitropolit al Olteniei.
"Și-a asumat riscul ca noi să trăim într-o lume mai bună. Viața lui Claudiu s-a desfășurat cu bune și cu rele. Micuța Sara Maria de un an și jumătate (n.r. - fetița lui Claudiu Vulpoiu) este pe primul plan acum pentru noi. Vreau să îl rog pe Dumnezeu să îl binecuvânteze pe Claudiu și să îl ierte", a spus unchiul militarului mort în Afganistan.
Militarul, care ar fi împlinit 36 de ani în luna mai, a fost înmormântat în cimitirul Sineasca din Craiova.
Vicepremierul Gabriel Oprea a afirmat, la rândul său, că înainte de a pleca pentru ultima dată în Afganistan sublocotenentul Claudiu Constantin Vulpoiu a participat la șase misiuni în teatrele de operații și a trecut, de asemenea, printr-un accident teribil, în 2010, în poligonul de la Cincu din Brașov, dar de fiecare dată a avut puterea de a merge mai departe.
Oprea a anunțat, totodată, că soția militarului va fi încadrată în armată, alăturii de foștii colegi ai lui Claudiu Vulpoiu.
"Soția sa (n.r. - a militarului Claudiu Constantin Vulpoiu), Gheorghița Elena, prin ordin al ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, va fi activată alături de colegii lui Claudiu. Există un principiu, un simbol, în toate armatele NATO și mai ales, armata română: nu lăsăm pe nimeni în urmă! Trebuie să fim alături de soțiile și copiii eroilor noștri", a spus Oprea.
Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu și-a pierdut viața, duminică dimineață, în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare, iar alți cinci militari români au fost răniți.
Trupul neînsufleți al militarul a fost repatriat marți, fiind adus de o aeronavă militară pe aeroportul din Craiova.
Claudiu Constantin Vulpoiu era angajat al Ministerului Apărării Naționale din 2001 și lucra la Brigada 2 Infanterie "Rovine" din Craiova, unde sunt angajați și ceilalți cinci militari răniți în aceeași misiune. El era căsătorit și avea un copil.
Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5786 secunde