Ce soluții propun profesorii pentru rezultate mai bune la BAC

223
1

Articole recomandate

Disperați de rezultatele dezastruoase ale elevilor obținute, în ultimii trei ani, la Examenele Naționale, dar mai ales la Bacalaureat, profesorii din Vrancea au găsit o ultimă soluție: au atras două milioane de euro de la UE pentru un program de meditații după orele de curs. 
Pentru a ridica procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională, dascălii din Vrancea, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean, au atras două milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru două proiecte prin care să facă meditații la școală cu elevii. 
Măsura a venit după ce profesorii au constatat că, în ultimii trei ani, rezultatele elevilor sunt dezastruoase la cele două examene. 
Astfel, anul trecut, 54,6% dintre absolvenții de liceu au reușit cu mare greutate să-și procure diploma de maturitate. De asemenea, ultimele rezultate de la simulările din această primăvară au fost la fel de proaste, 53,23 % dintre liceeni evaluați obținând note peste 5 la limba română și 44,77% la matematică sau istorie. 
Cele două proiecte cu finanțare nerambursabilă, semnate, ieri, de șefii ISJ Vrancea la Ministerul Educației, sunt: "Evaluarea națională: Inovație pentru formarea competențelor cheie" și "Să ne pregătim pentru BAC! Program inovator de formarea a competențelor cheie pentru promovarea examenului de bacalaureat". 


Consiliere pentru elevi și părinți 
"În programele de pregătire, vor fi incluși 2.100 de elevi din județ. Ca la orice proiect european, primul pas va fi să punem în aplicare criteriile tehnice, acreditare de cursuri, proceduri de selecție", a declarat Vasilica Zaharia, șefa ISJ Vrancea. Aceasta anticipează că pregătirile propriu-zise vor demara la toamnă, odată cu începerea anului școlar.




Comentează știrea

DODO
4 aprilie 2014
bac

Solutii: DISCIPLINA , BUNACUVIINTA, RESPECTUL,ATASAMENTUL FATA DE SCOALA ( ca de un club de fotbal) ,GASIREA DE MODELE DEMNE DE URMAT etc. Temelia: CEI 7 ANI DE ACASA! Efecte:ACUM NU LE VOR PLACEA,DAR PESTE ANI NE VOR MULTUMI!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3433 secunde