Cine este militarul român răpus în Afganistan

91
Cine este militarul român răpus în Afganistan - 30martiemilitarafganistan-1396176867.jpg

Articole recomandate

Un militar a decedat și alți cinci au fost răniți în dimineața zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan. 
Potrivit Ministerului Apărării Naționale, militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forțele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ zece kilometri sud-vest de Baza operațională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost transportați cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar. 
Unul dintre ei a decedat, însă. Este vorba despre plutonierul major Claudiu Constantin Vulpoiu, de 41 de ani, angajat al MApN din 2001, căsătorit și cu un copil. Acesta a mai participat la șase misiuni externe, în Afganistan și Irak. Cei cinci militari răniți - sublocotenentul Ionuț Alin Marinescu, plutonierul major Florin Ionel Murărescu și caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu și Eugen Valentin Pătru sunt la spitalul din Kandahar. 


Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a transmis un mesaj de condoleanțe: "Sunt profund îndurerat de moartea plutonierului major Claudiu Constantin Vulpoiu, căzut la datorie în Afganistan. Pierderea vieții sale ne aduce aminte, încă o dată, că Afganistanul rămâne cel mai complex și mai periculos loc din lume. Suntem alături de familia eroului Claudiu Constantin Vulpoiu, greu încercată de această tragică pierdere. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente și către camarazii de arme răniți în tragicul incident, pentru a căror sănătate ne rugăm". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4652 secunde