Baza de la Mihail Kogălniceanu, refugiu pentru militarii din Irak și Afganistan

189
Baza de la Mihail Kogălniceanu, refugiu pentru militarii din Irak și Afganistan - militariamericaniafganistankogal-1393590481.jpg

Articole de la același autor

La baza militară de la Mihail Kogălniceanu s-a inaugurat, vineri, un centru de tranzit pentru militarii americani care se retrag din Afganistan și Irak. Fosta locație, Kârgâzstan, nu mai poate fi folosită de militari pentru că Parlamentul țării din Asia Centrală a respins prelungirea contractului de închiriere. 


Evenimentul, la care au participat atât oficiali români, cât și americani, a întărit relațiile dintre cele două țări. Baza aeriană militară de la Mihail Kogălniceanu are nu mai puțin de 350 de angajați și poate găzdui, fără probleme, 2.000 de persoane aflate în tranzit. 


"Acest lucru ar trebui să fie o oportunitate extraordinară pentru americani și români pentru a marca o realizare comună impresionantă. Parteneriatul nostru cu România a permis o capacitate robustă de tranzit multimodal la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, care îi susține pe comandanții noștri în cadrul operațiunilor de urgență la nivel mondial. Această nouă facilitate evidențiază, într-adevăr, angajamentul continuu al Statelor Unite și națiunile partenere NATO. Scopul eforturilor noastre continue de la Mihail Kogălniceanu demonstrează puterea parteneriatului nostru cu România, dar și nivelul ridicat de cooperare militară dintre țările noastre", a declarat locotenentul colonel Wayne Marotto, din armata Statelor Unite. 


La începutul acestei luni, 300 de militari americani au părăsit România cu destinația Afganistan, unde vor sta nouă luni și vor ajuta la procesul de retragere a celorlalte trupe cantonate acolo. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6262 secunde