Emigranți sirieni, confundați cu teroriști veniți să atace aeroportul Kogălniceanu!

394
Emigranți sirieni, confundați cu teroriști veniți să atace aeroportul Kogălniceanu! - emigrantisirienimihailkogalnicea-1393349922.jpg

Articole de la același autor

Un grup de emigranți sirieni a fost găsit de oamenii legii ascunzându-se într-o clădire părăsită de la marginea comunei constănțene Mihail Kogălniceanu. Când au prins de veste, oamenii din zonă s-au alarmat, crezând că au de-a face cu teroriști, veniți să atace aeroportul internațional. 
Planurile emigranților sirieni de a traversa România spre o țară din spațiul Schengen au fost zădărnicite de un paznic. În jurul orei 3,30, în noaptea de luni spre marți, omul, care păzea sediul unei ferme de animale de la marginea Grupului Social Ceres (amplasat în apropierea comunei Mihail Kogălniceanu), a văzut cum cineva se furișa, pe lângă clădirea dezafectată, a fostului IAS, și tot privea spre șosea. "Veniți repede, au venit hoții la fermă!" - astfel a sunat apelul dat de paznic polițiștilor de la Postul de Poliție Mihail Kogălniceanu. Iar oamenii legii au ajuns în câteva minute și, împreună cu paznicul, au intrat în inspecție în clădirea dezafectată. 
Nu mică le-a fost mirarea când, la lumina lanternelor, au descoperit mai mulți bărbați și femei, îmbrăcați subțire, lipiți de zidurile imobilului, care tremurau și de frig, dar și de frică. După înfățișare, oamenii legii au înțeles repede că au de-a face cu emigranți. Imediat a fost anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Constanța și Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru demararea cercetărilor. 


Voiau să ajungă în Germania 
Polițiștii au numărat 15 emigranți, dintre care 11 bărbați, două femei și doi copii, iar discutând cu ei în limba engleză, cu greu au reușit să afle că au intrat în țară ascunși într-un camion. Au venit pe relația Turcia și dorința lor era să ajungă în Germania. Din clădirea părăsită urmau să fie preluați de călăuzele care urmau să-i transporte pe teritoriul României, spre un punct de la frontiera de vest a țării, pentru a pleca mai departe.
În timp ce polițiștii se aflau la fața locului, în zonă a apărut și un microbuz, în care erau doi bărbați. Cei doi, identificați ca fiind din Medgidia, au susținut că nu au nicio legătură cu sirienii și că opriseră doar pentru a cere indicații cum să ajungă la aeroportul internațional. Au fost reținuți, însă, și duși la audieri în municipiul Constanța. Cei 15 emigranți au ajuns, de asemenea, la sediul Gărzii de Coastă, unde au primit îngrijirile medicale de care aveau nevoie, au fost amprentați și audiați, urmând să fie transportați la Centrul de Cazare pentru Refugiați de la Galați. 
În total, în acest dosar sunt anchetate 25 de persoane, ne-au precizat procurorii constănțeni. 
De menționat că descoperirea emigranților a alarmat populația din zonă, încă de la primele ore apărând zvonuri că ar fi vorba despre teroriști, mai ales dată fiind vecinătatea cu aeroportul internațional. "Nici nu se pune problema de așa ceva!", au subliniat, însă, oamenii legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0901 secunde