Somalezi cu dare de mână. Iată cât i-a costat drumul spre România

386
Somalezi cu dare de mână. Iată cât i-a costat drumul spre România - fondsomalezicudaredemanacatiacos-1391798445.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reținut, joi, pe plaja din Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria, opt migranți.


Lucrătorii din cadrul Grupului de Nave Mangalia au acționat în baza unei informații primite de la SCOMAR. Astfel, în jurul orei 14.35, oamenii legii aflați într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche au observat o ambarcațiune de mici dimensiuni care se apropia de țărmul românesc, venind dinspre Bulgaria. La aproximativ 15 metri de plajă, din respectiva ambarcațiune au coborât opt persoane, cinci bărbați și trei femei, care au fost reținute de polițiștii de frontieră români. Cinci dintre persoane sunt cetățeni soma-lezi, iar trei, sirieni. Au vârste cuprinse între 16 și 32 ani, iar intenția lor era să ajungă în țări precum Danemarca, Suedia și Germania.


Turc pe post de călăuză
Conducătorul ambarcațiunii a efectuat manevre de întoarcere spre apele teritoriale ale Bulgariei, însă a fost ulterior reținut de autoritățile din țara vecină. Extinderea cercetărilor a stabilit că cei opt migranți au plecat din țările de origine spre Turcia, unde au fost racolați de respectivul cetățean turc. Acesta le-a promis în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 și 10.000 de euro că îi va transporta cu o ambarcațiune spre România. Polițiștii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de "intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2812 secunde