Alunecări de teren. Peste 2000 de morți. Operațiunile de căutare, abandonate

87
Alunecări de teren. Peste 2000 de morți. Operațiunile de căutare, abandonate - tragedieinafganistancelputin350d-1399213994.jpg
Autoritățile afgane au anunțat azi abandonarea operațiunilor de căutare a victimelor alunecărilor de teren de vineri, întrucât nu dispun de mijloacele necesare pentru a le continua și găsirea de supraviețuitori nu mai este posibilă, transmite agenția EFE.


Localitatea unde s-a produs dezastrul, Aab Bareek, situată în nord-estul țării, practic a dispărut de pe hartă. Până în prezent au fost identificate 260 de cadavre, dar numărul victimelor rămâne o necunoscută, autoritățile estimându-l la circa 2000. Acestea vor rămâne practic îngropate într-un fel de groapă comună.


Autoritățile și-au motivat hotărârea de a sista operațiunile prin faptul că transportul utilajelor necesare este foarte dificil în acea zonă muntoasă, iar victimele se află și la 30 de metri sub pământ, acoperite de pământ, pietre și noroi. 'Decizia a fost una dură, dar nu am avut altă opțiune decât să transformăm zona într-o groapă comună', a declarat Gul Ahmad Bedar, viceguvernatorul provinciei Badakhshan, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5209 secunde