Charlie Hebdo ironizează atentatele de la Bruxelles

187
Charlie Hebdo ironizează atentatele de la Bruxelles - charliehebdo-1459267510.jpg

Articole recomandate

Noul număr al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, așteptat miercuri la standurile de presă, a atras deja furia publicului francez și străin, pe rețelele de socializare, cu o copertă care parodiază tragedia din 22 martie, din Bruxelles, considerată "lipsită de respect" față de victimele atacurilor teroriste din capitala Belgiei, transmite romanialibera.ro.

Săptămânalul de satiră, el însuși victima atentantului terorist din 7 ianuarie 2015 de la Paris, nu a ieșit încă pe tarabe și deja riscă să genereze polemici în Franța și în Belgia, informează Le Figaro. Cunoscută pentru luările critice de poziție față de diverse evenimente de actualitate, publicația franceză a ales să revină cu un plus de sarcasm, după atentatele din Bruxelles de săptămâna trecută.

Departe de a se fi cenzurat, desenatorul Riss a ales, pentru a ilustra tragicul eveniment din capitala Belgiei, soldat cu 35 de morți și câteva sute de răniți, să îl înfățișeze pe cântărețul Stromae înconjurat de membre tăiate, pe fondul drapelului belgian.

"Tată, unde ești?" (Papa où t'es?") este textul scris pe copertă, alături de cuvintele "Aici" ("Ici"), "Acolo" ("Là"), "Și acolo" ("Et là aussi"), care par rostite de bucățile de corp smulse de bombele care au explodat la Bruxelles. "Charlie Hebdo" a analizat pe bucăți atentatul, în cel mai brutal și direct sens, comentează, într-o notă de ironie, Le Figaro, citat de news.ro.

"Libertatea de exprimare nu are obligatoriu nevoie de vulgaritate și lipsă de respect", scrie, pe Twitter, un internaut.

Săptămâna trecută, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar stația de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagrație. În cele două atentate separate și-au pierdut viața 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile de marți de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenția Amaq News, apropiată teroriștilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3737 secunde