China, acuzată că i-ar fi oferit arme lui Muammar Kadhafi

1084
China, acuzată că i-ar fi oferit arme lui Muammar Kadhafi - arme-1315230837.jpg
China i-a oferit cantități enorme de arme colonelului Muammar Kadhafi, în iulie, și a purtat discuții secrete privind livrarea lor prin Algeria și Africa de Sud, informează cotidianul canadian "The Globe and Mail".

Citând documente aflate în posesia sa, jurnalul afirmă că societățile chineze de armament controlate de stat erau pregătite să vândă arme și muniție în valoare de cel puțin 200 de milioane de dolari, la sfârșitul lui iulie, încălcând sancțiunile impuse de ONU.

"The Globe and Mail" nu confirmă că armele au fost livrate, dar citează lideri ai noului regim de la Tripoli potrivit cărora documentele consolidează suspiciunile lor privind acțiunile recente ale Chinei, Algeriei și Africii de Sud.

Omar Hariri, responsabil cu afaceri militare în cadrul Consiliului Național de Tranziție, a examinat documentele și a conchis că ele explică prezența unor noi arme pe teren, afirmă cotidianul.

"Sunt aproape sigur că aceste arme au sosit și au fost folosite împotriva poporului nostru", a precizat Hariri.

Documentele au fost descoperite într-un depozit de gunoi în cartierul Bab Akkarah, din Tripoli, unde locuiau mai mulți susținători ai colonelului Kadhafi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Politică-Administrație : Ce cadouri a primit Emil Boc în China
Pagina a fost generata in 0.7908 secunde