România, locul 18 în clasamentul pe medalii la Universiada de la Shenzhen

353
România, locul 18 în clasamentul pe medalii la Universiada de la Shenzhen - universiadeshenzhen-1314092029.jpg

România, cu 16 medalii, trei de aur, patru de argint și nouă de bronz, s-a clasat pe locul 18 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare de la Shenzhen (China), desfășurate în perioada 12-23 august, potrivit Agerpres.

China a ocupat primul loc în ierarhie, cu 75 medalii de aur, 39 de argint și 31 de bronz, urmată de Rusia, 42-45-45, Coreea de Sud, 28-21-30, Japonia, 23-26-38, SUA, 17-22-11, etc.

România a fost devansată, printre altele, de Ucraina, Taiwan, Thailanda, Polonia, Jamaica, Lituania, Ungaria, dar a reușit să se claseze înaintea unor țări puternice, precum Germania, Spania, Brazilia, Marea Britanie, etc.

România, care a participat cu o delegație de 60 sportivi (28 fete și 32 de băieți) la a 26-a ediție a Universiadei de vară, și-a depășit obiectivele stabilite, câștigarea a 7-8 medalii și 10 locuri 4-6.

Cele trei medalii de aur au fost câștigate de gimnastul Flavius Koczi (sol și sărituri) și de echipa de gimnastică aerobică (Andreea Bogati, Laura Andreea Cristache, Tudorel Valentin Mavrodineanu, Petru Tolan Porime, Anca Claudia Surdu și Mircea Zamfir), argintul a fost cucerit de Bianca Pascu (sabie), de gimnastul Marius Berbecar (paralele), de înotătorul Norbert Trandafir (100 m liber) și de echipa de dans aerobic (Andreea Bogati, Laura Andreea Cristache, Tudorel Valentin Mavrodineanu, Petru Porime Tolan, Anca Claudia Surdu și Mircea Zamfir), iar cele nouă medalii de bronz de Flavius Koczi (cal cu mânere), judoka Valentin Radu (cat. 90 kg) și Violeta Dumitru (cat. 48 kg), de echipa masculină de gimnastică artistică (în componența Flavius Koczi, Marius Berbecar, Vlad Cotuna), de echipa feminină de tenis de masă a României (formată din Elisabeta Samara, Ioana Ghemeș și Anamaria Sebe), de atletele Bianca Perie (ciocan) și Cristina Bujin (triplusalt), alte două fiind cucerite la gimnastică aerobică, în probele de trio (Petru Tolan Porime, Valentin Mavrodineanu și Mircea Zamfir) și grup (Andreea Bogati, Laura Andreea Cristache, Petru Tolan Porime, Anca Claudia Surdu și Mircea Zamfir).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2559 secunde