China neagă că a privat-o de îngijiri medicale pe o disidentă care a murit după cinci luni de arest

128
China neagă că a privat-o de îngijiri medicale pe o disidentă care a murit după cinci luni de arest - chnammapmd-1395145970.jpg
China a negat luni că a privat-o de îngrijiri medicale pe disidenta chineză Cao Shunli, care a murit vineri după o perioadă de detenție criticată de apărători ai drepturilor omului.


Cao Shunli a decedat la vârsta de 52 de ani din cauza unei "insuficiențe multiple de organ provocate de o tuberculoză și de o pneumonie acută, în pofida tututor eforturilor depuse pentru a fi salvată", a afirmat Hong Lei, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.


"Ea a beneficiat de tratament medical adecvat, iar drepturile și interesele sale au fost respectate în baza legii", a adăugat oficialul chinez.


De asemenea, Hong Lei și-a exprimat nemulțumirea față de "observațiile eronate" ale unor țări occidentale. În opinia sa, unele țări occidentale "intervin" în afacerile interne ale Chinei folosind ca pretext apărarea "drepturilor omului".


Statele Unite au anunțat sâmbătă că sunt "profund tulburate" de moartea lui Cao Shunli, arestată în urmă cu cinci luni în timp ce voia să meargă la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.


La rândul său, Reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, s-a declarat "profund întristată" de moartea lui Cao Shunli, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Actual : Accident rutier TERIBIL în CHINA
Pagina a fost generata in 0.5383 secunde