China vrea să redeschidă Shanghai de la 1 iunie

175
China vrea să redeschidă Shanghai de la 1 iunie - chinasanghai-1652705911.jpg

Articole de la același autor

China a anunțat, luni, că intenționează să elimine restricțiile draconice anti-Covid din Shanghai începând din 1 iunie, relatează Reuters. De mai bine de șase săptămâni, metropola chineză se află într-un lockdown dureros care a provocat nu doar o încetinire economică puternică, dar și tensiuni sociale fără precedent.

Viceprimărița din Shanghai, Zong Ming, a oferit, luni, cel mai clar calendar cu privire la relaxarea restricțiilor draconice – conform acesteia, relaxarea urmează să aibă loc gradual, iar restricțiile de circulație vor rămâne în vigoare până în 21 mai.

„Din 1 iunie și până la mijlocul și sfârșitul lunii, atâta timp cât riscul revenirii infectărilor este controlat, vom implementa măsuri de prevenție și control, vom normaliza gestionarea orașului și vom restaura pe deplin producția și viața normală în oraș”, a spus Zong.

Închiderea completă a orașului Shanghai și restricțiile extrem de dure impuse asupra milioanelor de consumatori și angajați au lovit puternic în vânzări și în producția industrială, alimentând temeri că economia ar putea să intre în recesiune în al doilea trimestru.

Restricțiile extrem de severe, într-un contrast puternic cu cele din restul lumii, au provocat perturbări grave în lanțurile de aprovizionare globale și în comerțul internațional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5491 secunde