Testaţi negativ şi trimişi cu forţa în carantină. Explozie de cazuri Covid în Shanghai

215
Testaţi negativ şi trimişi cu forţa în carantină. Explozie de cazuri Covid în Shanghai - china-1651506339.jpg

Articole de la același autor

Testaţi negativ şi trimişi cu forţa în carantină: în pofida izolării la Shanghai şi a măsurilor drastice anti-Covid, locuitorii cu o stare bună a sănătăţii se află şi ei în izolare pentru a opri contagiunea.


În mare parte cruţată timp de doi ani, China s-a confruntat cu cel mai grav focar epidemic în ultimele săptămâni, relatează AFP.

În metropola Shanghai, de departe cea mai afectată şi ai cărei 25 de milioane de locuitori sunt închişi de o lună, oricine este testat pozitiv, chiar asimptomatic, este trimis într-un centru colectiv de carantină - cu confort şi igienă variabile.

Se întâmplă ca locuitorii să fie băgaţi în autobuze în miezul nopţii pentru a fi evacuaţi. Mulţi rezidenţi sunt exasperaţi de aceste măsuri de izolare. Mai ales că un test negativ nu este neapărat sinonim cu liniştea sufletească.

Potrivit Antena3.ro mai multe persoane care au fost testate negativ au declarat pentru AFP că au fost forţate să-şi părăsească locuinţele pentru a se izola în afara Shanghaiului. Unii la câteva sute de kilometri de oraş.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.413 secunde