O variantă COVID mai periculoasă decât Omicron va lovi în următorii doi ani, cu ”mare probabilitate”

530
O variantă COVID mai periculoasă decât Omicron va lovi în următorii doi ani, cu ”mare probabilitate” - covid-1648374164.jpg
Sir Chris Witty, medic-șef al Regatului Unit susține că ”e cale lungă” până la încheierea pandemiei, din cauză că virusul care acum provoacă un risc de deces comparabil cu gripa va produce ”noi surprize” și va fi cu noi ”tot restul vieții”â


Provocările variantei actuale COVID ”nu sunt de fel banale”, iar apariția unui germen mai periculos va ”modifica semnificativ balanța riscului”.

El susține că există o ”mare probabilitate” ca în următorii doi ani să apară o nouă variantă de COVID, care este mai rea decât Omicron..


Alți experți au insistat în mod repetat că cele mai negre zile ale pandemiei sunt de domeniul trecutului, iar virusul va evolua în timp spre un patogen al răcelii.

Sir Chris Witty a punctat că pericolul este controlat mai bine prin rata mare de imunizare și îmbunătățirea asistenței medicale de specialitate.

”A existat o anumită reducere în timp a riscului adus de Covid. Dar există încă un risc semnificativ” a adăugat el, conform Daily Mail.


Pagina a fost generata in 0.3037 secunde