Cea mai nouă capcană. Cum reușesc hackerii să preia controlul asupra telefonului tău

590
Cea mai nouă capcană. Cum reușesc hackerii să preia controlul asupra telefonului tău - hacker-1651507239.jpg
Recent, un număr mare de români a căzut în capcana hackerilor și au instalat o aplicaței care a avut acces la date personale din telefonul lor.


Aplicație malițioasă, creată special pentru Android, solicita multiple permisiuni care odată acordate permitea atacatorilor să-i spioneze și să le extragă date sensibile.

"Atacurile de speedfishing îmbracă o formă largă de manifestări, însă în principiu ele constituie un mesaj prin care să solicite ori instalarea unei aplicații malițioase, fie accesarea unui link și urmărirea unor instrucțiuni, iar în momentul în care accesăm acel link sau instalăm acea aplicație întregul nostru dispozitiv va fi compromis sau datele noastre personale vor fi compromise.

În cazul în care ați instalat și acordat permisiuni multiple unei astfel de aplicații, DNSC recomandă să folosiți o soluție de securitate pentru eliminarea acesteia sau să reveniți la setările din fabrică ale dispozitivului. Asta nu înainte de a face un back-up pe o sursă externă a datelor esențiale pentru dvs. (contacte, imagini, videoclipuri, etc.), pentru a nu le pierde.

Pentru a vă proteja de acest tip de amenințare online, DNSC recomandă:

-Evitați accesarea link-urilor și deschiderea atașamentelor provenite din surse necunoscute;-Acordați permisiuni aplicațiilor mobile în mod punctual și în funcție de necesități;-Verificați și gestionarea periodică a permisiunilor aplicațiilor mobile;-Utilizați soluții antivirus și actualizați constant semnăturile acestora (update);-Activați opțiunea de verificare a securității aplicațiilor mobile instalate și a opțiunii de blocare a celor din surse necunoscute;-Actualizați sistemul de operare la ultima versiune compatibilă cu sistemul utilizat;-Dacă realizați că ați căzut victimă acestui tip de atac evitați cu orice preț autentificarea pe conturi fără a realiza o resetare din 
fabrică a dispozitivului sau recuperarea datelor dintr-un backup creat după instalarea aplicației malițioase!

-Dacă ați folosit date de card, contactați imediat banca pentru raportarea problemei și înlocuirea cardului, dar și a datelor de 
autentificare dedicate serviciului de internet banking..


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2815 secunde