Atenție de unde cumperi online! Hackerii te pot lăsa fără bani

327
Atenție de unde cumperi online! Hackerii te pot lăsa fără bani - atentie-1581244467.jpg

Articole recomandate

FBI a transmis un avertisment extrem de grav referitor la o nouă metodă a hackerilor de a te lăsa fără bani. De această dată, e vorba de o metodă prin care atacatorii cibernetici ajung în posesia datelor personale și cele de pe card. Totul se întâmplă atunci când primești online.

De fapt, hackerii se îndreaptă către serverele companiilor, acolo unde tu-ți înregistrezi datele de card atunci când cumperi online. Printre marile companii vizate de atac se numără Macy’s, British Airways, Puma și Ticketmaster.

Astfel de atacuri cibernetice s-au înmulțit de vreme ce cumpărăturile online sunt preferate de mai mulți oameni. În ultimii doi ani, de exemplu, au fost furate datele de pe milioane de carduri folosite la comerț online.

Și nu e singurul mediu în care atacă hackerii, pentru că vizate sunt și benzinăriile unde plătești cu cardul, dar și bancomatele.

Ultima metodă prin care infractorii cibernetici te lasă fără bani pe card se numește Magecart și e una de tip e-skimming. Poate fi efectuată în multe moduri, dar cel mai des atac vizează direct site-urile comercianților. Și totul se întâmplă fără ca tu să sesizezi ceva în neregulă.

Site-ul care a fost spart de hackeri arată exact la fel și singurii care pot previne acest lucru sunt administratorii săi. FBI a descoperit mai multe vulnerabilități la mai multe site-uri, inclusiv cele pe care ți le-am menționat mai sus. Deocamdată, însă, nu a fost făcut public numărul clienților cărora li s-au furat datele personale.

Agenții FBI recomandă verificarea permanentă a finanțelor de pe card și, în cazul unei activități suspecte, trebuie notificată imediat banca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde