Filmele de Oscar, în vizorul infractorilor cibernetici

294
Filmele de Oscar, în vizorul infractorilor cibernetici - ddd-1581070166.jpg

Articole recomandate

Peste 20 de site-uri web și alte conturi de Twitter false ce le oferă utilizatorilor "șansa" de a viziona gratuit filmele nominalizate la Oscar 2020 au fost descoperite de experții de la Kaspersky, relatază Agerpres. "Filmele populare nu obțin atenție doar din partea cinefililor, ci și a infractorilor cibernetici, apropierea ceremoniei de decernare a premiilor Oscar crescând miza. (...) Kaspersky a găsit peste 20 de site-uri de tip phishing și conturi de Twitter ce le oferă utilizatorilor 'șansa' de a viziona filmele nominalizate gratuit. Aceste site-uri de phishing adună datele utilizatorilor și le cer să facă mai multe lucruri pentru a avea acces la filmul dorit - de la participarea la un sondaj și comunicarea datelor personale, până la instalarea unor programe adware sau chiar a furniza datele de card. E de prisos să spunem că, la sfârșitul procesului, utilizatorul nu primește conținutul dorit", se arată în analiza specialiștilor.

Conform sursei citate, pentru a promova site-urile frauduloase, infractorii cibernetici distribuie linkuri către conținutul lor prin intermediul conturilor de Twitter. În acest mod, fișierele dăunătoare trimise pe Internet ca filme nominalizate sunt, de asemenea, un indicator al nivelului de interes față de acestea.

Cercetătorii Kaspersky au comparat activitatea malware asociată filmelor nominalizate în primele patru săptămâni după premiera lor pentru public. Astfel, "Joker" a ocupat primul loc, fiind cel mai popular film printre infractorii cibernetici, cu 304 fișiere nocive, denumite după răufăcătorul din Gotham. Pe locul secund se află "1917" - cu 215 de fișiere malware, în timp ce "The Irishman" se clasează pe locul al treilea - cu 179 de fișiere. Pe de altă parte, până în prezent, filmul coreean "Parasite" nu a avut nicio activitate malware asociată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7359 secunde