Atenționare de la Poliție. Cum poți fi păcălit prin tranzacțiile online

203
Atenționare de la Poliție. Cum poți fi păcălit prin tranzacțiile online - avertizarepolitie1-1590938086.jpg
Polițiștii ne avertizează să fim foarte atenți ce tranzacții online facem și la ce adrese de e-mail răspundem. Hackerii sunt la atac și au metode foarte variate de a ne păcăli.

"Verifică o dată, de două, chiar și de trei ori. Oameni «bine intenționați» încercă tot felul de metode în mediul online pentru a câștiga sume uriașe de bani. Un e-mail și o adresă de e-mail ușor modificată erau la un pas să reducă bugetul unei firme românești cu aproximativ 74.000 de euro. Din fericire, ne-au sesizat înainte de a face tranzacția", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție.

Aceștia susțin că una dintre metodele preferate este chiar prin adresele de corespondență online.

"Aveți grijă la e-mail-urile aproape identice cu cele reale. Este suficientă înlocuirea literei «L», scrisă cu litere mici, cu litera «I» scrisă cu majuscule, a extensiei «.com» cu extensia «.corn» sau a unui punct « . » cu un spațiu « _ » în corpul adresei de e-mail, care nu se observă la o privire superficială. Tehnologia avansează, din păcate și metodele de fraudă informatică", subliniază oamenii legii. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1112 secunde