Cine este responsabil pentru tragedia din Spania. S-a produs prima arestare

152
Cine este responsabil pentru tragedia din Spania. S-a produs prima arestare - spaniatragedie-1375023138.jpg

Articole recomandate

Mecanicul trenului care a deraiat miercuri la Santiago de Compostela, provocând moartea a 78 de persoane, plasat în arest preventiv joi seara, este acuzat de "omucidere din culpă", a anunțat sâmbătă Ministerul de Interne. "De joi, de la ora 19.40 (20.40 ora României), el este arestat din punct de vedere juridic pentru presupuse fapte de omucidere din culpă", a declarat Jorge Fernandez Diaz în cadrul unei conferințe de presă.

"Există indicii rezonabile care ne permit să considerăm că el poate avea o eventuală responsabilitate în ceea ce s-a întâmplat, ceea ce va trebui totuși să stabilească judecătorul și ancheta", a apreciat ministrul în cursul zilei de sâmbătă, în fața jurnaliștilor aflați la locul accidentului.

Francisco Jose Garzon Amo, în vârstă de 52 de ani, este suspectat că a abordat cu viteză excesivă virajul strâns de la intrarea în Santiago de Compostela, provocând deraierea trenului.

El a fost condus sâmbătă la comisariat după ce a fost externat din spitalul unde primise îngrijiri pentru răni ușoare. O fotografie preluată de presă vineri îl arăta pe acesta la câteva minute după accident, speriat și cu fața plină de sânge.

Bărbatul, care lucrează de 30 de ani pentru compania publică de căi ferate Renfe, a refuzat, vineri, să răspundă întrebărilor polițiștilor.

"Cele 72 de ore (de arest preventiv) se termină la ora 19.40 (duminică) și el va fi atunci dus în fața unui judecător", a precizat ministrul. Tribunalul a declarat deja că "acest lucru nu este prevăzut pentru astăzi".

În timp ce două anchete, una judiciară și alta administrativă, au fost deschise pentru a se încerca explicarea acestei tragedii feroviare, cea mai gravă din Spania din ultimii 70 de ani, autoritățile își îndreaptă suspiciunile asupra acestui angajat.

Administratul rețelei Adif a asigurat că mecanicul a primit alerte pe drum care îi cereau să încetinească, în timp ce președintele Renfe a insistat asupra faptului că acesta cunoștea foarte bine linia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Stire din Eveniment : Român ucis de poliție în Spania
Pagina a fost generata in 1.4923 secunde