Avion lovit de fulger lângă Paris

240
Avion lovit de fulger lângă Paris - avionfulger-1375023198.jpg

Articole recomandate

Un avion al companiei Air Mediterranee, lovit de un "fulger puternic" după ce a părăsit Parisul cu destinația Beirut, vineri seara, a fost nevoit să se întoarcă pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle pentru un control preventiv înainte de a-și relua cursa, au declarat sâmbătă surse concordante. Regiunea pariziană a fost traversată de o serie de furtuni violente în ultimele zile, dintre care două episoade de intensitate mare și marcate de numeroase fulgere, vineri seara și sâmbătă dimineața.

Avionul Airbus A 321 al companiei de chartere, care a decolat vineri în jurul orei 22.30 (23.30 ora României), a fost lovit în plin zbor de un "fulger puternic" la nivelul aripilor, ceea ce a generat "numeroase complicații, dar care nu au fost severe" în plan electric și electronic, a anunțat o sursă aeroportuară pentru AFP.

Piloții avionului, care era relativ aproape de aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, au luat atunci "înțeleapta decizie" de a se întoarce pentru a se verifica dacă s-a defectat ceva, a continuat sursa citată. Avionul a plecat în jurul orei 01.00 (02.00 ora României) și cursa a ajuns cu bine la destinație, "fără alte perturbări" sau "panică din partea pasagerilor", a adăugat sursa aeroportuară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5357 secunde