Cineastul Roman Polanski a fost arestat la Zürich pentru un scandal sexual din 1977

378
Cineastul Roman Polanski a fost arestat la Zürich pentru un scandal sexual din 1977 - 9b0a4b4b555ad06a837cae495043c576.jpg

Articole recomandate

Cineastul francez de origine poloneză Roman Polanski a fost arestat sâmbătă în Elveția, în baza unui mandat american de arestare. El se află acum în "detenție temporară, în aștep-tarea extrădării", dar poate face recurs împotriva deciziei, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului de Justiție. Polanski a fost arestat chiar la sosirea sa în Elveția, unde trebuia să participe la Festivalul de Film de la Zürich. Anunțul a fost făcut ieri de organizatorii Festivalului, scrie AFP.
Cunoscutul regizor, actor și scenarist a fost arestat în cadrul unui proces deschis de autoritățile americane în urmă cu peste 30 de ani, într-un scandal sexual. Totul a început pe 10 martie 1977, când Roman Polanski, atunci în vârstă de 43 de ani, "a sedus-o" pe Samantha Geimer, de 13 ani, în timpul unei ședințe foto realizate în casa lui Jack Nicholson. A doua zi, cineastul a fost arestat de poliție și acuzat că i-a dat minorei droguri și alcool, după care a violat-o, acuzații pentru care riscă până la 50 de ani de închisoare.
Regizorul a recunoscut că a întreținut relații sexuale consim-țite cu o minoră și a pledat vinovat pentru acuzația de "relații sexuale ilegale", faptă pentru care a petrecut 47 de zile în închisoare. La finele lunii ianuarie 1978, după o reuniune între avocații săi și un judecător care i-a lăsat să înțeleagă că regizorul va reveni în spatele gratiilor, Roman Polanski a fugit în Europa. De atunci, el nu a mai revenit niciodată în Statele Unite, de teama de a nu fi ares-tat. Roman Polanski are în prezent 76 de ani și locuiește de multă vreme în Franța. De teama de a nu fi arestat, el nu a fost prezent în 2003, la Los Angeles, pentru a primi Oscarul pentru filmul "Pianistul".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9983 secunde