La Năvodari

Concurs Circul reîncepe cu Matei în frunte

1061

Articole de la același autor

Consilierii locali și primarul din Năvodari fie nu vor să scoată orașul din blocaj,
fie nu știu ce presupune calitatea lor de aleși în interesul locuitorilor. În altă formulă administrativă, ei și-au reluat vechiul obicei al certurilor, amenințărilor și acuzelor, singurii care au de suferit de pe urma orgoliilor lor fiind, și de această dată, locuitorii orașului.

Apa caldă, căldura și construirea unor locuințe ANL au încins de această dată spiritele în rândul administrației locale din Năvodari.
Duminică, printr-un comunicat de presă, primarul Nicolae Matei îi acuza pe aleșii PNL și PD-L că au refuzat să voteze un proiect care ar duce la achitarea datoriilor către
SC TSP Ecoterm SA și care presupune vânzarea unui teren de 11 hectare, dar și un al doilea proiect care se referea la construirea unor locuințe în sistem ANL.
Primii care au ieșit să conteste afirmațiile edilului din Năvodari au fost liberalii.
Ieri dimineață, la sediul PNL, consilierii Marinela Dragnea și Stere Lascu au participat la o conferință de presă alături de liderul lor pe linie de partid, George Dragomir, și de viceprimarul din Năvodari, și el liberal, Florin Chelaru. "Primarul Matei a dezinformat locuitorii din Năvodari", a început conferința George Dragomir. Președintele PNL Constanța a precizat că aleșii locali liberali nu vor să blocheze nici un proiect. Mai mult Dragomir, care este și deputat, a promis sprijin năvodărenilor, indiferent dacă edilul social-democrat este sau nu de acord. Motivul pentru care consilierii locali liberali s-au abținut de la aprobarea celor două proiecte amintite a fost acela că nu trecuseră prin comisiile de specialitate, cel puțin unul dintre ele fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară și prezentat consilierilor cu câteva minute înainte de ședință.
Potrivit viceprimarului Florin Chelaru, un alt motiv este acela că liberalii susțin o reevaluare a terenului cu pricina având în vedere că ultimul raport a fost întocmit în urmă cu trei ani.
În aceeași notă, Dragomir a contestat și alte afirmații ale edilului PSD Nicolae Matei care, potrivit liberalului, ar fi avut doar menirea de a dezinforma locuitorii din Năvodari. De pildă, liberalul a declarat că un proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro, despre care Matei susține că nu poate fi realizat tot din cauza consilierilor locali, "este în derulare".

Bani de la mesageri
Situația nu ieșea cu nimic din tipare, dacă nu veneau alte declarații cel puțin incendiare. Doi consilieri locali de la PSD ar fi încercat să le dea bani colegilor consilieri de la PNL și PSD, cu o seară înainte de ședința de consiliu local. "Am fost contactată în jurul orei 8,30 seara de Surdu Marian și m-a întrebat unde stau. Mi-a spus: Coboară, te rog, jos.
Avea o geacă de piele și a scos teancul de bani. Mi-a spus că este mesagerul domnului Matei și va merge la fiecare consilier în parte", a declarat Marinela Dragnea care a menționat că omologul său pesedist i l-a dat la telefon și pe edilul Nicolae Matei care i-ar fi spus: "Mari, este o mică atenție. Astăzi ești de acord, mâine poate că nu…".
De menționat este faptul că aleșii locali liberali declaraseră în nenumărate rânduri că ei vor sus-ține toate proiectele Năvodariului.
Revenind la declarațiile Marinelei Dragnea referitoare la bani, acestora le-a subscris și Stere Lascu. Lascu a mers până într-acolo încât a apreciat chiar că în teancul de bani cu care ar fi fost încercat se găseau aproximativ 10.000 lei.
Siguri pe ei, cei doi consilieri liberali nu au ezitat să declare că același lucru s-ar fi întâmplat și în cazul pedeliștilor, Marinela Dragnea afirmând că a vorbit cu colega sa Liliana Mară care i-ar fi confirmat încercarea pesediștilor de a le oferi și lor bani.
În acest context, liderul liberal George Dragomir a menționat că de aici a pornit suspiciunea colegilor săi care au preferat să ceară amânarea celor două proiecte pentru o altă ședință.

A fi sau a nu fi… ședință
Seara avea să rezerve alte sur-prize pe marginea acelorași pro-iecte. Convocați în ședință extraor-dinară de către însuși primarul Nicolae Matei, consilierii locali PSD și PNL au venit la ședință, excepție făcând cei de la PD-L. Timp de mai bine de o oră, liberalii și pesediștii au stat și s-au tânguit, mimând cele mai josnice metode persuasive la adresa colegilor pedeliști. Nu au lipsit nici de această dată surprizele: edilul Nicolae Matei a sunat prima dată la Aurel Boască. Încercarea de a-l convinge telefonic să se prezinte la ședință a eșuat. A încercat apoi la liderul PD-L Mircea Banias care l-a rugat să revină în zece minute. Între timp, Matei a încercat și la fostul viceprimar Ștefan Gălbău. Și, cum edilul a vrut să dea dovadă de transparență comutând telefonul mobil pe opțiunea "speaker", replica lui Gălbău a ridicat alte semne de întrebare: "N-ai zis, măi, că nu mai e ședință la 5?", i-a spus Gălbău, pe telefonul lui Matei, actualului viceprimar, liberalul Florin Chelaru. Cu ochii la Chelaru care se întreținea telefonic cu altcineva pe propriul telefon mobil, Matei i-a spus liberalului: "Și tu ești curvă, mă?".
Matei a revenit apoi cu telefon la Banias, de la care a aflat ulterior motivul pentru care consilierii PD-L nu se prezintă la ședință: că nu sunt de acord cu proiectele, susținând că la mijloc este vorba despre niște ilegalități. Banias a concluzionat spunând că are încredere în oamenii săi, încheind elegant conversația și promițând totodată că va veni la ședințele de consiliu local de la Năvodari ori de câte ori va fi invitat.
Ședința extraordinară de consiliu local de aseară a fost astfel amâ-nată pentru săptămâna viitoare.

Matei, dispus să dea…
Cât privește acuzele cum că și-ar fi trimis consilierii cu bani la liberali, Matei s-a rezumat la a face aseară următoarea declarație: "Nu îmi mai aduc aminte (n.n. de conversația telefonică la care a făcut referire liberala Marinela Dragnea). Dar, dacă trebuie să vin cu foloase ca să voteze proiectele de hotărâre ale orașului, așa o să fac. Dau de la mine de la fermă curcani, ouă, ce trebuie ca să îmi treacă proiectele pentru oraș, că am înțeles că așa merge".
Revenind la problema arzătoare cu care primarul amenință, respectiv lipsa apei calde și a căldurii în Năvodari, liberalul George Dragomir a declarat ieri că, începând de astăzi, se va relua furnizarea apei calde, menționând că întreruperea de până acum a fost cauzată de o revizie, iar, tot potrivit declarațiilor lui Dragomir, de la 15 noiembrie năvodărenii vor avea și căldură în locuințe.
De menționat că aseară Matei nu a contrazis nici el aceste informații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6495 secunde