Coaliția de guvernământ condusă de Merkel crește în popularitate

105
Coaliția  de guvernământ condusă  de Merkel crește  în popularitate - images-1365628296.jpg
Conservatorii cancelarului german Angela Merkel și partenerii lor de coaliție se bucură de suficient sprijin pentru a obține o majoritate de guvernământ cu ocazia alegerilor legislative din septembrie, pentru prima dată în peste trei ani, potrivit unui sondaj de opinie publicat ieri, preluat de Reuters.

Creștin-democrații lui Merkel și partidul bavarez "frate" Uniunea Creștin Socială au un sprijin de 41 de procente, iar liberalii din Partidul Democraților Liberi întrunesc șase procente, ajungând un total de 47%, conform sondajului realizat de institutul Forsa. Această proiecție plasează coaliția cu mult înaintea rivalilor săi de centru-stânga și este cel mai bun rezultat combinat pentru entitatea politică condusă de Merkel din ultimii ani.

"În prezent, o continuare a coaliției pare posibilă, deși multă vreme au existat dubii în acest sens", a explicat directorul Forsa, Manfred Guellner. Sondajul de opinie creditează principala formațiune de opoziție - Social-Democrații - cu 23 de procente, în timp ce aliații acestora, Verzii, ar urma să obțină 14%. Ambele partide au scăzut cu un punct procentual de la precedentul sondaj Stern-RTL. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3481 secunde