Comisia Europeană alocă 500 de milioane de euro pentru industria apărării și intensifică achizițiile comune

161
Comisia Europeană alocă 500 de milioane de euro pentru industria apărării și intensifică achizițiile comune - ce-bani-aparare-1710514865.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a alocat 500 de milioane de euro pentru intensificarea producției de armament, în cadrul unui program de două miliarde de euro destinat consolidării industriei apărării în Uniunea Europeană.


”Astăzi, Comisia Europeană a alocat 500 de milioane de euro în cadrul Legii privind susținerea Producției de Muniție, ceea ce va permite industriei europene a apărării să intensifice capacitățile de producție a muniției până la două milioane de obuze pe an până la sfârșitul anului 2025”, anunță Comisia Europeană.


Comisia Europeană a lansat și Programul de lucru pentru Instrumentul de consolidare a industriei europene a apărării, prin achiziții comune, precum și Programul de lucru al Fondului European de apărare.


”Împreună, aceste programe au un buget de aproape două miliarde de euro. Acțiunile de astăzi în sensul consolidării bazei tehnologice europene și a bazei industriale sunt lansate în contextul adoptării primei Strategii Europene a Industriei Apărării și a propunerii Programului European al Industriei Apărării”, subliniază Comisia Europeană.


”În momentul de față, există investiții de două miliarde de euro în proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării, în producția de muniție și în achizițiile comune. Sunt pași importanți pentru a investi suplimentar, a investi mai bine, împreună, la nivel european. Arată potențialul Programului European al Industriei Apărării, propus recent, și contribuie la eforturile noastre de susținere a Ucrainei. Uniunea Europeană îndeplinește promisiunea de a consolida baza tehnologică și industrială în domeniul apărării”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.


”Investim 500 de milioane de euro în 31 de proiecte industriale din domeniul apărării, pentru suplimentarea producției. Este prima dată când folosim bugetul UE pentru susținerea capacităților de producție în domeniul apărării. Fără precedent. Semnalul pe care îl transmitem este clar: Europa este pregătită să producă mai mult, mai rapid și împreună, în calitatea de europeni”, a afirmat, la rândul său, Thierry Breton, comisarul UE responsabil de Piața Internă.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4252 secunde