Președintele Parlamentului European, Martin Schulz:

"Comisia Europeană merită nota 3 pentru managementul crizei din zona euro"

81
Comisia Europeană (CE) ar trebui să primească nota 3, pe o scară de la 1 la 10, pentru managementul crizei din zona euro, a declarat președintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un interviu.

"Dacă managementul crizei zonei euro ar fi evaluat de la 1 la 10, nu ar primi mai mult de 3 în opinia mea", a spus Martin Schulz, în interviul acordat CNBC.

Eurostat a anunțat recent că economia zonei euro s-a contractat pentru al șaselea trimestru consecutiv în primele trei luni ale acestui an, punând noi presiuni pe oficialii UE să găsească soluții la criză.

Schulz a criticat, de asemenea, politica cancelarului german Angela Merkel de promovare a austerității dure ca răspuns la problemele zonei euro.

"Angela Merkel și guvernul german au un anumit mesaj politic, care în Europa se numește austeritate. Eu îi spun tăierea bugetelor de cheltuieli publice fără a lua în calcul creșterea economică", a afirmat parlamentarul european.

Schulz a adăugat că poziția cancelarului Merkel nu se va schimba înaintea alegerilor federale din Germania, programate în septembrie, dar a avertizat că cea mai mare economie a Europei nu va scăpa de impactul unei înrăutățiri a crizei din zona euro.

v v v

Președintele Consiliului European, Her-man Van Rompuy, s-a pronunțat, cu ocazia primei sale vizite la Ankara, în favoarea revigorării procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană, relatează AFP.

"Obiectivul nostru comun este de a da un nou elan procesului de aderare a Turciei", a declarat Van Rompuy, într-o conferință de presă comună cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

"Vrem să ne revigorăm relațiile în toate domeniile și pe subiectele legate de procesul de aderare a Turciei la Uniune", a precizat președintele UE.

Liderul European a salutat, de altfel, reformele implementate de guvernul islamo-conservator turc, în special în domeniul drepturilor omului, și procesul de pace la care s-a angajat alături de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru a pune capăt conflictului kurd, început în 1984.

"Puteți conta pe sprijinul nostru", a subliniat Van Rompuy. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3164 secunde