Comisia Europeană va accelera eforturile în vederea etichetării originii cărnii din alimente

139
Comisia Europeană va accelera eforturile  în vederea etichetării originii cărnii din alimente - comisiaeuro-1361885600.jpg
Comisia Europeană s-a angajat, sub presiunea mai multor state membre, să accelereze eforturile în vederea etichetării originii cărnii utilizate în alimente preparate, confruntată cu scandalul cărnii de cal care continuă să se extindă în Europa. 


Franța, Germania, Marea Britanie, Austria, Irlanda și Portugalia mai ales au solicitat ca un raport al Comisiei prevăzut pentru sfârșitul anului să fie livrat înainte de începutul verii, a declarat ministrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll, după un Consiliu al miniștrilor UE.

"Am indicat că cel mai bine ar fi în iunie, iar cel mai târziu ar fi în septembrie", a precizat acesta.

Comisarul european pentru Sănătate și consum, Tonio Borg, s-a angajat că acest raport va fi gata pentru "sfârșitul verii, începutul toamnei". "Însă este imposibil să pregătim acest raport pentru sfârșitul lui iunie, așa cum anumite state membre au solicitat", a prevenit acesta în cadrul unei conferințe de presă, apreciind că mențiunea originii cărnii din alimentele preparate este o problemă "complexă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5365 secunde