Iată rezultatele anchetei ANSVSA în cazul substituirii cărnii de vită cu cea de cal

312
Iată rezultatele anchetei ANSVSA în cazul substituirii cărnii de vită cu cea de cal - carne-1361892333.jpg
Verificările, efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în cazul substituirii cărnii de vită cu carne de cal, au relevat faptul că în depozitul frigorific din județul Alba se reetichetau produsele recepționate în unitate cu datele de identificare ale altor societăți, a anunțat Autoritatea. 

Inspectorii ANSVSA au recoltat pe 20 februarie probe suplimentare în vederea determinării speciei din produsele identificate în urma controalelor la depozitele frigorifice din județele Ilfov și Alba. Au fost inițiate procedurile de retragere a produselor de pe piață, iar restul produselor identificate în cele două unități au fost reținute oficial.

Luni, 25 februarie, Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în urma analizării probelor, a emis buletinul de analiză prin care confirmă că una dintre cele 8 probe recoltate de la depozitul din județul Alba a fost pozitivă pentru cal.

Urmare a verificărilor cantităților de carne, recepționate și livrate de către depozitul din județul Alba, au fost constatate neconcordanțe semnificative între cantitățile de carne recepționate și cele livrate, diferențe care nu pot fi justificate de către reprezentanții societății.

Inspectorii DSVSA Alba au suspendat activitatea unității respective, au sancționat-o cu amendă în valoare de 22.000 de lei și au sesizat Inspectoratul de Poliție Alba asupra suspiciunii de fraudă. IPJ Alba a dispus verificări la această societate și a deschis un dosar penal, ancheta fiind în curs de desfășurare.

Potrivit ANSVSA, pentru depozitul din județul Ilfov a fost inițiată procedura de retragere a produselor de pe piață. În data de 20 februarie au fost recoltate probe suplimentare din carnea de bovine care a fost identificată în depozit, rezultatele testelor fiind pozitive pentru carne de bovine. Și această unitate a fost sancționată contravențional cu suma de 6.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind trasabilitatea produselor alimentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3867 secunde