Centru de Afaceri modern, de zeci de milioane de lei, la Năvodari

517
2
Centru de Afaceri modern, de zeci de milioane de lei, la Năvodari - navodari2-1361892786.jpg

Articole de la același autor

Primăria Năvodari a anunțat ieri, lansarea proiectului "Construire Centru de Afaceri Năvodari", derulat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, care are menirea stimu-lării și dezvoltării mediului de afaceri din oraș.


Centrul de Afaceri va fi amplasat pe terenul actualei Tabere de Copii, pe o suprafață de 16.440 mp și va cuprinde zone dedicate birou-rilor, cât și spații cu caracter socio-cultural, unde vor avea loc expoziții, spectacole, conferințe și alte manifestări și activități publice. Complexul va fi format din trei corpuri de clădiri, care vor cuprinde 38 de spații de birouri pentru firme, un amfiteatru, săli de expoziție, săli de confe-rință, toate echipate și utilate cu aparatură mo-dernă. Suprafața construită este de 1.900 mp.

Potrivit lui Adrian Constantin, manager proiect, această investiție oferă marilor firme zone de realizare a birourilor de relații cu publicul și părților administrative într-o clădire cu un bun vad comercial, pe o arteră importantă, care leagă municipiul Constanța de Năvodari. De asemenea, prin realizarea proiectului se vor crea noi locuri de muncă. Astfel, minimum 154 de angajați vor ocupa locuri de muncă permanente în cadrul Centrului, iar alte 30 de locuri de muncă vor fi create în perioada implementării proiectului.

Reprezentanții administrației locale susțin că prin realizarea Centrului de Afaceri vor contribui la susținerea relevantă a IMM-urilor ca factor de creștere economică, furnizarea de servicii de suport pentru mediul de afaceri, sprijinirea dezvoltării activității economice locale, precum și la îmbunătățirea mediului de afaceri local și a infrastructurii de bază destinată afacerilor, pentru ca orașul Năvodari să devină o locație mai atractivă pentru investiții și crearea de noi locuri de muncă.

Zona din fața Centrului se va amenaja ca o platformă pavată care să poată găzdui evenimente în aer liber și alte manifestări exte-rioare ce necesită mulțimi de oameni. De ase-menea, aleea principală ce străbate complexul va fi dotată cu mobilier urban specific și spații de odihnă, întreaga zonă urmând să fie prevăzută cu sisteme moderne de iluminat public. Centrul va dispune și de o parcare cu peste 100 de locuri în partea vestică a clădirii.

Valoarea întregului proiect este de 28,9 milioane de lei, din care 10,8 milioane reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă. Conform managerului de proiect, durata de implementare a investiției este de 30 de luni, urmând ca Centrul de Afaceri să fie inaugurat în vara anului 2015.

Viceprimarul Florin Chelaru, prezent la festivitatea de lansare a proiectului, a declarat că acest Centru de Afaceri este o dorință mai veche a Primăriei Năvodari, însă regimurile politice ostile au făcut ca abia astăzi să poată deveni realizabilă. "Ne-am dorit foarte mult acest proiect deoarece ne dă șansa de a face din Năvodari un punct de atracție pentru mediul de afaceri. Va fi o realizare spectaculoasă, care va contribui în mod real la ajutarea afaceriștilor nu numai din Năvodari, ci și din Constanța. Preconizăm ca în două luni să înceapă lucrările. De asemenea, conform strategiei noastre de marketing, prognozăm să amortizăm investiția în cinci ani din banii obținuți din închirierea spațiilor de birouri", a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.


Comentează știrea

citizen
27 februarie 2013
Intrebari

1.Avand in vedere faptul ca valoarea investitiei este de aprox. 7.2 mil Euro din care Primaria Navodari va cofinanta 50%, acest procent va fi sustinut prin contractarea unui credit bancar? 2. Tinand cont de termenul de finalizare al lucrarii, si anume mijlocul anului 2015, exista previziuni ca aceste spatii sa fie inchiriate intr-o mare masura astfel incat investitia sa fie amortizata iar incasarile la Bugetul Local sa fie semnificative? 3. Ce companii si-au aratat interesul pentru relocarea activitatii si utilizarea spatiului deservit de Centrul de Afaceri? 4. In studiul de profitabilitate al acestui proiect s-a luat in calcul declinul segmentului imobiliar si in special cel reprezentat de diminuarea pretului chiriei/mp? 5. Care este pretul bugetat al chiriei/mp si cati mp vor fi disponibili spre inchiriere astfel incat amortizarea investitiei sa fie facuta in 5 ani, conform declaratiilor reprezentantului Administratiei Locale?

gina
27 februarie 2013
aiureala

pe cine intereseaza ce va fi peste 3 ani oricum nu ne trebuie acest centru ca nu vine nici dracu cu afaceri aici trebuie sa mai fure niste bani pantru ca asta e scopul lui nu afaceri,niste firme stabilite dinainte isi umplu acum buzunarele ,sa faca centru asta de afaceri cu bani firmelor care se imbulzesc sa faca investiti la navodari nu

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3192 secunde